Kasten

Kasten zijn er in verschillende houtsoorten. Zo zijn er eikenhouten, kersenhouten, mahoniehouten en onder andere notenhouten. Wat zijn de verschillende soorten uitstralingen van deze kasten?

Een klassieke eikenhouten kast heeft veelal een stoere, massieve uitstraling. Eikenhout is hard en daarom over het algemeen erg praktisch in het onderhoud. Eikenhout is in verschillende kleuren leverbaar, van blank eiken tot op kleur gemaakt.

Een klassieke kersenhouten kast wordt gekenmerkt door een warme uitstraling. Het mooie van kersenhout is dat hoe ouder de kersen kast hoe levendiger de tint wordt. Steeds meer klassieke kasten worden ontworpen in combinatie met bijvoorbeeld notenhout.

Klassieke mahoniehouten kasten en notenhouten kasten worden vaak op dezelfde wijze vervaardigd. Beide houtsoorten kenmerken zich door prachtige fineerpatronen. Bij notenhout is het fineer veelal van de wortel van de boom. Dit zorgt voor een prachtig rijk schouwspel. Bij  mahoniehout wordt vaak gekozen voor het fineer van de vertakkingen van de boom. Dit wordt ook wel bloemmahonie genoemd.

Oud Hollandse kasten komen ook in een modern interieur erg mooi tot hun recht. Een klassieke kast kan net een moderne huiskamer een persoonlijke touch geven en zorgt voor warmte en huiselijkheid.Voor elk interieur is er een kast op maat. Of u nu een wandkast zoekt of een meidenkast, bij Van Den Broek Meubelen in Heemstede vindt u alle mogelijkheden op meer dan 600 m2 toonzaal.

Voor meer informatie over klassieke kasten in Heemstede, Haarlem, Noord-Holland  klik op contact.