Parket

Bij Van den Broek Interieur hebben we een prachtige collectie parketvloeren beschikbaar. We bieden een breed scala aan opties, zodat er voor elk interieur een passende keuze gemaakt kan worden.

Maar wat is parket precies? Parket is een overkoepelende term voor verschillende soorten hardhouten vloeren.

Er zijn twee hoofdtypen parket: massief parket en lamelparket. Massief parket is minimaal 6 mm dik en bestaat uit massieve planken die nog afgewerkt moeten worden met lak of olie. Lamelparket kan op verschillende manieren worden opgebouwd, maar bestaat altijd uit meerdere lagen. Termen zoals multiplank, lamelparket of systeemvloer worden vaak gebruikt om dit type lamelparketvloeren te beschrijven. Lamelparketvloeren bestaan uit verschillende lagen, waarbij een dikke toplaag van echt hout stevig bevestigd is op een sterke onderlaag. Deze lagen zijn onder hoge druk met elkaar verlijmd. Hierdoor werkt een lamelparketvloer minder dan een massieve houten vloer. Een lamelparketvloer is niet alleen mooi, sterk en duurzaam, maar heeft ook een houten toplaag. Hierdoor kunt u de afwerking van de lamelparketvloer volledig naar uw wensen aanpassen. Daarnaast is een lamelparketvloer gemakkelijk te schuren en opnieuw te bewerken.

Bij Van den Broek Interieur helpen we u graag bij het kiezen van de juiste parketvloer en het adviseren over de afwerking. Onze lamelparketvloeren bieden u de mogelijkheid om uw vloer op maat te laten maken, passend bij uw persoonlijke stijl en voorkeuren. Neem contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom om onze prachtige collectie parketvloeren te ontdekken.

parket-grijs-eiken Heemstede
Naturel-parket heemstede
Moodi stoel

Visgraatvloeren of Hongaarse puntvloeren: Prachtige houten vloerpatronen bij Van den Broek Meubelen.

Bij Van den Broek Meubelen zijn we gespecialiseerd in het realiseren van houten parketvisgraatvloeren. Een visgraatvloer is een legmethode waarbij de houten delen in een visgraatpatroon worden geplaatst. Een variant op de visgraatvloer is de Hongaarse punt.

Maar wat is precies het verschil tussen een visgraatpatroon en een Hongaarse punt? Bij een visgraatpatroon worden de vloerdelen onder een hoek van 90 graden gelegd, waarbij de kopse kant van het ene vloerdeel tegen de lange zijde van het vloerdeel ernaast komt.

Een Hongaarse punt heeft daarentegen een ander legpatroon. Hier worden de vloerdelen onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst, waarbij de twee vloerdelen aan de bovenkant samenkomen en een punt vormen.

Zowel visgraatvloeren als Hongaarse puntvloeren zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en lengtes. U kunt kiezen voor een strakke vloer of juist een vloer met een verouderde uitstraling. Onze houten visgraatvloeren en Hongaarse puntvloeren worden afgewerkt met een slijtvaste laklaag, waardoor ze buitengewoon duurzaam zijn. Afhankelijk van het materiaal van uw vloer, is het ook mogelijk om deze te laten stomen, roken, logen of beitsen. Het leggen van een houten visgraatvloer of Hongaarse puntvloer vereist vakmanschap, en wij hebben professionele experts in huis die deze klus graag voor u klaren.

Voor meer informatie over parket, houten visgraatvloeren of Hongaarse puntvloeren bij Van den Broek Meubelen kunt u contact met ons opnemen via onderstaande button.