Parket

Bij Van den Broek Interieur hebben wij een prachtige collectie parketvloeren. Wij hebben een grote diversiteit aan opties zodat er voor ieder interieur een goede keuze gemaakt kan worden.

Wat is parket?
Parket is een verzamelnaam voor allerlei soorten hardhouten vloeren.

Er zijn twee soorten parket: massief en lamel parket. Massief parket is minimaal 6 mm dik en bestaat uit massieve planken die thuis nog gelakt of geolied moeten worden. Lamel parket kan op verschillende manier opgebouwd worden maar bestaat altijd uit meerdere opbouwlagen. Multiplank, lamelparket of systeemvloer zijn benamingen die veelal voor dit type lamelparketvloeren wordt gebruikt. Lamelparketvloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen en heeft een dikke echte houten toplaag. De houten toplaag is stevig bevestigd op een sterke ondervloer. Deze lagen zijn onder hoge druk met elkaar verlijmd. Hierdoor werkt de lamelparket vloer minder dan een massieve houten vloer. Een vloer van lamelparket is mooi, sterk, duurzaam en heeft een houten toplaag. Hierdoor kunt u de lamelparket vloer laten afwerken op de wijze zoals u dat wenst. Een vloer van lamelparket is makkelijk te schuren en opnieuw te bewerken.

parket-grijs-eiken Heemstede
Naturel-parket heemstede
Moodi stoel

Visgraat of Hongaarse punt

Visgraatvloeren zijn helemaal van deze tijd. Van den Broek meubelen is gespecialiseerd in het realiseren van houten parket visgraatvloeren. Een visgraatvloer is een legmethode waarbij je de houten delen in het visgraatpatroon plaatst. Een Hongaarse punt is daar een variant op.

Wat is het verschil tussen een visgraatpatroon en een Hongaarse punt?
Bij een visgraatpatroon worden de vloerdelen onder een hoek van 90 graden gelegd. De kopse kant van het vloerdeel komt tegen de lange zijde van het vloerdeel ernaast.

Een Hongaarse punt heeft een ander legpatroon. Hier worden de vloerdelen onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd. De twee vloerdelen sluiten aan de bovenkant aan en vormen een punt.

De visgraatvloer of Hongaarse punt is in vele breedtes en lengtes verkrijgbaar. U heeft bijvoorbeeld de keuze voor een strakke vloer of juist een vloer met een verouderde uitstraling. De houten visgraatvloeren of Hongaarse puntvloeren worden afgewerkt met een slijtvaste laklaag waardoor deze bijzonder duurzaam zijn. Maar afhankelijk van het materiaal kunt u uw houten vloer ook laten stomen, roken, loogen of beitsen. Het leggen van een houten visgraatvloer of Hongaarse puntvloer is een nauwe klus. Wij beschikken over professionals die deze klus graag voor u klaren.

Voor meer informatie over parket, houten visgraatvloeren of Hongaarse puntvloeren bij Van den Broek Interieur, neemt u contact met ons op via onderstaande button.