Quasar hanglamp Mira.

De lamp Quasar hanglamp Mira of  tafellampen plus de armaturen van Quasar  worden gebruikt om zowel een moderne sfeer als een klassieke sfeer te creëren.

In 1998 werd de collectie van Quasar uitgebreid door de introductie van een nieuwe designer: Jan Pauwels.

In 1999 werd deze collectie internationaal geïntroduceerd wat internationaal ook gelijk de doorbraak van Quasar betekende.

Quasar ging zich richten op een betere kwaliteit van de producten en sinds die tijd worden steeds weer nieuwe creatieve, inventieve en exclusieve armaturen volledig led verlicht en met swarovski kristallen.

Quasar houdt het gehele proces van de creatie van hun designverlichting in eigen hand. Van ontwerp tot afwerking. Op die manier houden ze de kwaliteit hoog, en weet jij dat je precies dat ontvangt wat je van ze verwacht. Daarbij wordt elke lamp met de hand gemaakt. De lampen kunnen dan ook custom made worden gemaakt, en in verschillende groottes.
Door de modernste technieken met ambachtelijk vakmanschap te combineren word een hoogstaande stukje design opgeleverd. We zien hun aanbod tevens terug dat ze met veel verschillende designers samenwerken. Zo herkennen we direct de strakke lijnen van de ontwerpen van Jan des Bouvrie. Bijvoorbeeld met de onmiskenbare Quartet die met zijn symmetrische vorm en strakke afwerking zeer modern oogt en prachtig licht biedt. Maar ook de spraakmakende en opvallende werken van Niels van Eijk behoren tot de unieke werken in het aanbod van Quasar. Zo kunnen we voor vrijwel elke smaak iets terugvinden in hun collectie. Door te kiezen voor de juiste lamp in elk interieur kunnen verlichting en omgeving de sfeer bepalen.
Bij Quasar werken ze al bijna 10 jaar met LED verlichting. Dit was ooit nog “de verlichting van de toekomst”, maar dit is zeker niet meer het geval voor deze ontwerpers. Zo’n negentig procent van de nieuwe modellen die continu aan hun collectie toegevoegd worden zijn tegenwoordig met hoogwaardige LED lampen uitgerust. Deze lampen zijn een stuk zuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen en halogeen verlichting, en gaan ook veel langer mee.